Technológiai fejlesztés és műhelycsarnok építés Csongrádon
Technológiai fejlesztés és műhelycsarnok építés Csongrádon

A kedvezményezett neve: Techno-Construct Építőipari Fejlesztő és Kivitelező Kft. A fejlesztés tárgya, célja: Technológiai fejlesztés és műhelycsarnok építés Csongrádon A pályázat kódja: GINOP_PLUSZ-1.2.1-21-2021-03588 A szerződött támogatás összege: 69.253.113,- Ft A projekt tervezett befejezési dátuma (ha megvalósult, akkor a tényleges befejezés): 2022. december 31.

A projekt tartalmának részletes bemutatása: 2011-ben alakult a cégünk, eredetileg elsősorban egy nagyobb gyártócégnél felmerülő építészeti munkák és szerszám és eszköz bérlet igények kiszolgálására.

Kisléptékű feladatok után évről évre komolyabb megbízásokat sikerült megnyernünk a precíz munkánknak köszönhetően. 2014-ben már komoly csarnokbővítési tendert is elnyertünk. Budapesten komplett társasházakat építettünk. Acélszerkezet gyártás és generálkivitelezés lett idővel a fő profilunk, erre rendezkedtünk be és erre gépesítettünk.

Jelenleg a legmeghatározóbb megrendelőink számára magyarországi vasútkorszerűsítési projektekben veszünk részt. A kivitelezéseink több mint 60%-át saját munkavállalóinkkal végezzük, néhány esetben a teljes projektet mi végezzük. Viszonylag alacsony (7 fő), ám képzett létszámmal dolgozunk és inkább a technológiai fejlesztésekkel és a célgépesítéssel próbáljuk a termelékenységünket és versenyképességünket növelni.

2022. évtől már előre leegyeztetett megrendelésállománnyal rendelkezünk a legmeghatározóbb megrendelőink részéről magyarországi vasútkorszerűsítésekre vonatkozóan, nevezetesen alépítményi munkákra, az azokhoz tartozó acélszerkezetek gyártására és telepítésére, vasútállomások magasépítési tartószerkezetekre, komplett üzemi épületekre. Ezen munkák indokolják a gyártói kapacitásunk növelését, technológiai fejlesztését, bevonva a saját tulajdonú belterületi iparterületünket a gyártói, kivitelezői tevékenységünkbe.

Ezen technológiai fejlesztés és műhelycsarnok építés projektünk az alábbi költségegységekből tevődik össze:

-Ingatlan beruházás: A megépítésre kerülő műhelycsarnok saját munkavállalóinknak épül, ahol az acélszerkezet gyártás fog folyni terveink szerint. Paraméterei: bruttó beépített területe 459 m2, nettó területe 430 m2. A csarnok alapozása vb. pillérekkel készül. A tető és a fal acél tartószerkezetű. A falpanel és a tetőpanel 10 cm vtg. IPN töltéssel. Az aljzat glettelt csm. acélhéjas C 20/25-as beton. Az épületben kialakításra kerül egy 13 m2-es vizesblokk. Az épület körüli járda simított beton vagy térkő burkolatú lesz.

-Eszközök beszerzése a technológiafejlesztéshez: 1. Egy CNC plazmavágógép kerül beszerzésre, típusa LPCE-15/30 (EcoCut) PowerMax 125 (gyártó LOY-MAK). Főbb jellemzői, paraméterei: vágási kapacitás: lágyacél 38/25 mm, munkaasztal mérete 1500×3000 mm, CNC vezérlés. 2. Egy futódaru is beszerzésre kerül, típusa: EL-B 5t/13,3m-es, 5t/30mes darupályával, 30mes pályamenti áramellátó rendszerrel. Főbb jellemzői, paraméterei: teherbírás 5.000 kg, üzemmód: horogüzem, fesztávolság 13,3 m, emelési magasság 4,63 m, horogút 5 m.

-Információs technológia-fejlesztést is megvalósítunk, elektronikai iratkezelési rendszert felhő alapú üzleti megoldással.

-Megújuló energiaforrást hasznosító technológiát is fogunk alkalmazni, vákuumcsöves napkollektoros rendszer telepítésével.

A technológiafejlesztéshez beszerzésre kerülő eszközök (CNC plazmavágógép és futódaru) kezeléséhez, működtetéséhez is rendelkezünk szaktudással (CNC vezérlés), illetve a szállító betanítja a kezelést. A jövőbeni munkáink kivitelezéséhez így rendelkezni fogunk az összes eszközzel, géppel, humánerőforrással, ami versenyképességünket fenntartja, növeli és biztosítja az építőipar-piaci rugalmasságunkat.

A kedvezményezett neve: Techno-Construct Építőipari Fejlesztő és Kivitelező Kft.

Pályázati azonosító: GINOP-8.3.5-18/B

A fejlesztés tárgya, célja: A projekt keretein belül vállalkozásunk a COVID járvány okozta elhúzódó gazdasági nehézségek ellensúlyozását, illetve készlet, eszköz beszerzéseit és működését finanszírozta.

Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatás összege 80.000.000 Forint

“A finanszírozás a Covid19-világjárványra adott uniós válasz részeként történik.”